Hoeselt investeert in centrum

Meerjarenplan Hoeselt
Karolien Koenen Meerjarenplan Hoeselt
Het meerjarenplan van Hoeselt staat in het teken van het opnieuw aan te leggen dorpscentrum. Er zal de komende vijf jaar gebouwd worden aan een sportpark, een woonzorgcentrum en een recyclagepark.

Bijna de helft van de investeringen gaan naar de bouw van een sportpark en een recyclagepark aansluitend op het industrieterrein. Een ander deel van de investeringen gaat naar een woonzorgcentrum, assistentiewoningen een dagopvang voor senioren. De gemeente zal het woonzorgcentrum niet zelf uitbaten maar gaat op zoek naar een samenwerking met private rusthuizen.

Andere aandachtspunten in het nieuwe meerjarenplan zijn de aanleg van gescheiden riolering en een nieuwe kinderopvang in Alt-Hoeselt. Een deel van het budget gaat ook naar de herinrichting van de Dorpsstraat. In totaal wordt er 12 miljoen geïnvesteerd, zonder dat de belastingen verhoogd worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.