187 gasten zijn getuige van moord tijdens driegangenmenu

180 gasten waren getuige van een moord tijdens een bloedbruiloft die geïnspireerd was op een politieke vete tussen twee Hoeseltse burgemeesters.
TONY VAN GALEN 180 gasten waren getuige van een moord tijdens een bloedbruiloft die geïnspireerd was op een politieke vete tussen twee Hoeseltse burgemeesters.

Op de avond van Halloween is er een moord gepleegd in gemeenschapscentrum Ter Kommen. Nee, er viel daarbij gelukkig geen echte dode, maar de aanval maakte deel uit van een ‘moorddiner’ door de vzw Roemesoave uit Romershoven. Welgeteld 187 gasten mochten tijdens een menu met drie gangen voorgeschoteld door de koks van 2cooks4u op zoek gaan naar de dader. 

De gasten mochten samen met twaalf acteurs, die een rol vertolkten in het schouwspel en tips gaven, als tijdelijke rechercheurs zoeken naar de dader. Joachim Plusquin en Glen Raithel, de bedenkers en schrijvers van het moordverhaal, lieten zich door de plaatselijke politiek inspireren, meer bepaald door twee boegbeelden in de Hoeseltse politiek: burgemeester Werner Raskin en oud-burgemeester Fons Capiot. Beide heren waren ook zelf aanwezig tijdens de voorstelling. 

 “We hebben de gasten in twee kampen verdeeld, de clan Raskin en die van Capiot”, zeggen Glen en Joachim. “De twee families en hun godfathers die niet door één deur kunnen, zitten nu samen op een bruiloft. En dan valt plots een schot en blijkt een van de familieleden vermoord te zijn”, aldus de twee acteurs. 

Op het einde van de avond werd de schuldige ontmaskerd en in de boeien geslagen. Daarna barstte een fuif los met DJ Klinkers die tot in de vroege uurtjes duurde. De organisatoren van Roemesoave beginnen zo snel mogelijk te brainstormen over een volgende editie van het Moorddiner. 

Speurders brengen het lijk weg van de man die tijdens een moorddiner met een geweer werd doodgeschoten.
TONY VAN GALEN Speurders brengen het lijk weg van de man die tijdens een moorddiner met een geweer werd doodgeschoten.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.