Wijkbus verbindt meer afgelegen Hoeilaartse wijken vanaf volgende week vrijdag met centrum

Vanaf volgende week vrijdag rijdt er een wijkbus door Hoeilaart.
Baert Vanaf volgende week vrijdag rijdt er een wijkbus door Hoeilaart.
Volgende week vrijdag rijdt de wijkbus in Hoeilaart voor het eerst uit. Die zal de bewoners van de meer afgelegen wijken verbinden met mekaar en het centrum.

De wijkbus rijdt vanaf 18 oktober elke week op woensdag, vrijdag en zaterdag uit en rijdt in vier lussen door Hoeilaart. Langs de routes zijn verschillende haltes en iedereen kan gratis meerijden. Dankzij de bus kunnen de inwoners van de wijken gemakkelijk naar onder meer het Gemeenteplein met haar handelszaken, de woonzorgsite, het gemeentehuis en het treinstation van Hoeilaart.

Hoeilanders krijgen volgende week dinsdag een folder met het traject, de haltes en de uurregeling in de brievenbus. Het vertrek staat om 9.34 uur aan de Sintelweg gepland en de laatste rit eindigt om 15.22 uur op het Gemeenteplein. Tussen 11.30 en 13.30 uur wordt er niet gereden. De bus telt zestien plaatsen.

In de eerste maanden gaat het om een proefproject. Tijdens die periode wordt het gebruik gemeten. Bedoeling daarvan is de bus na een grondige evaluatie op de meest doeltreffende manier op lange termijn te blijven inzetten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.