Loopster in Zoniënwoud aan aanranding ontsnapt? Man bedreigt vrouw met vuurwapen

In deze weg naar de Koningsvijvers in het Zoniënwoud werd de 24-jarige vrouw maandagavond bedreigd met een vuurwapen.
Baert Marc In deze weg naar de Koningsvijvers in het Zoniënwoud werd de 24-jarige vrouw maandagavond bedreigd met een vuurwapen.
Een 24-jarige vrouw uit Hoeilaart is maandagavond mogelijk aan een aanranding ontsnapt. De vrouw was rond 17.30 uur aan het joggen in het Zoniënwoud toen ze plots langs achteren vastgegrepen en bedreigd werd door een man met een vuurwapen. De loopster kon ontsnappen, maar de dader is wel spoorloos.

Het parket Halle-Vilvoorde is een onderzoek gestart nadat een 24-jarige vrouw uit Hoeilaart een klacht ingediend had voor aanranding. Ze was maandag in de vooravond aan het joggen in de buurt van de Koningsvijvers in het Zoniënwoud, niet ver van het treinstation van Groenendaal. Terwijl ze aan het joggen was, zou ze langs achteren zijn vastgegrepen door een man die haar bedreigde met een vuurwapen”, klinkt het bij het parket. De vrouw kon uiteindelijk ontsnappen en verwittigde de politie. Via de Whatsapp-groep van het buurtpreventienetwerk van Hoeilaart werden alle leden opgeroepen om uit te kijken naar een redelijk kleine man met een Michelinjas, een kap en een rugzak. De man had ook een snor.

Met twee lopen

Ondanks de inzet van de helikopter van de federale politie werd de verdachte niet meer aangetroffen. Het onderzoek loopt momenteel nog. Hoeilaarts burgemeester Tim Vandenput (Open Vld) kan zelf niet meer informatie over de feiten geven, maar waarschuwt zijn inwoners die regelmatig in het Zoniënwoud gaan lopen wel. “Ga altijd minstens met twee man lopen”, geeft hij als tip mee. “Probeer in het Zoniënwoud ook vaak in buurten te blijven die gekend zijn bij lopers. Op die manier is er meer sociale controle. Vermijd plekken diep in het bos, waar weinig mensen komen. Neem indien mogelijk een toestel mee waarmee je locatie achterhaald kan worden.”

De vrouw liep geen verwondingen op, maar was danig onder de indruk van de feiten.

aanranding in Groenendaal
Baert Marc aanranding in GroenendaalReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.