Leerlingen Sint-Clemensschool zetten zone 30 met stoepkrijt in kijker

De leerlingen van het vijfde leerjaar van de Vrije Sint-Clemensschool in Hoeilaart voeren actie aan hun schoolpoort voor een zone 30.
Baert Marc De leerlingen van het vijfde leerjaar van de Vrije Sint-Clemensschool in Hoeilaart voeren actie aan hun schoolpoort voor een zone 30.

De leerlingen van het vijfde leerjaar van de Vrije Sint-Clemensschool in Hoeilaart hebben de zone 30 voor hun schoolpoort in de schijnwerpers gezet door de straat met stoepkrijt te bewerken. Een actie die er kwam na de oproep van het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ waarmee men scholen aanmaande actie voor een zone 30 te voeren aan de schoolpoort.

Gewapend met stoepkrijt trokken de leerlingen de straat op. Met duidelijke slogans als ‘Don’t kill our future heroes’, 'Stop! Zone 30 is top’, ‘Niet zo snel, zone 30 weet je wel!’ en ‘Graag traag, dat is wat ik vraag’ was de boodschap niet mis te verstaan. Bovendien kreeg elke tegel van het voetpad een ‘30’. Tot slot werden ook enkele affiches opgehangen om automobilisten duidelijk te maken dat ze het gaspedaal niet te diep mogen induwen.

De leerlingen van het vijfde leerjaar van VSC voeren actie aan schoolpoort voor zone 30
Baert Marc De leerlingen van het vijfde leerjaar van VSC voeren actie aan schoolpoort voor zone 30Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.