Kinderen bouwen zelf bijenhotel

In de gemeentelijke boomgaard Terjansdelle staat al een eerste bijenhotel.
Baert Marc In de gemeentelijke boomgaard Terjansdelle staat al een eerste bijenhotel.
Nu zaterdag kunnen kinderen uit Hoeilaart mee een nieuw bijenhotel bouwen in het Jan van Ruusbroecpark. 

De gemeente telt al een drukbezocht bijenhotel in de gemeentelijke boomgaard Terjansdelle, maar wil nu een tweede hotel openen in het Jan van Ruusbroecpark en doet dat met de hulp van kinderen. Tijdens de Duurzame Doendersdag op zaterdag 6 oktober kunnen ze immers helpen bij de bouw ervan.

Kinderen die hun handen uit de mouwen willen steken, gaan er onder deskundige begeleiding aan de slag. Ze moeten wel vergezeld zijn van een volwassene die van thuis een opgeladen boormachientje en houtboren in diverse maten meebrengt. De gemeente zorgt voor het nodige hout.

Om 14 uur worden de deelnemende kinderen verwacht in de serre van het GC Felix Sohie, waar ze aan de slag gaan. Twee uur later vertrekken de bouwers met hun geboorde houtstronken naar het park, waar het hout en ander opvulmateriaal in het bijenhotel geplaatst worden. Om 16.30 uur volgt de officiële opening.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.