Kerstboomverbranding ingeruild voor Wintervuur

Wintervuur Scouts en Gidsen van Hoeilaart
Dieter Nijs Wintervuur Scouts en Gidsen van Hoeilaart
De traditionele kerstboomverbranding van scouts Hoeilaart is niet meer. Voor het eerst ruilt de leidingploeg de hoop kerstbomen in voor een meer bescheiden ‘Wintervuur’. “Als scouts moet je zorgen dat je ecologisch bent.”

Geen traditionele kerstboomverbranding dit jaar bij de scouts van Hoeilaart, maar wel een Wintervuur. Het concept blijft hetzelfde: een marktje met eten, drinken en een gezellige babbel. Alleen is het vuur dit jaar iets minder impressionant dan voorheen. “Wij zagen dat steeds minder buurgemeenten een kerstboomverbranding organiseerden om ecologische redenen. Als scouts konden wij niet achterblijven”, vertelt hoofdleidster Charlotte Eggerickx. 

De leidingploeg laat de stille dood van de kerstboomverbranding niet aan haar hart komen: “Een kleiner kampvuur is even gezellig. Ik zie geen meerwaarde aan een hoop kerstbomen die bovendien heel vervuilend zijn”, vertelt Charlotte. “Als scouts moet je zorgen dat je ecologisch bent”. Daarnaast heeft de leiding nu ook minder werk aan de voorbereiding van de gezellige bijeenkomst. “Voor de kerstboomverbranding moesten wij overal bomen gaan verzamelen en naar ons terrein sleuren. Nu hoeft dat niet meer”.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.