Hoeilaarts burgemeester Vandenput (Open Vld) gaat stemmen: “We hopen de Druivenstreek blauw te houden”

In gemeenschapscentrum Felix Sohie in Hoeilaart is burgemeester Tim Vandenput (Open Vld) vanochtend om 10 uur gaan stemmen. Vandenput, die de voorbije legislatuur al in de Kamer zetelde, staat op de tweede plaats van de liberale lijst voor de federale verkiezingen – tussen lijsttrekker Maggie De Block en Goedele Liekens. “We willen onze vier zetels in Vlaams-Brabant behouden”, klonk het nadat hij gestemd had.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Om die vier zetels te behalen, rekent Vandenput opnieuw op de Druivenstreek. “We hopen die blauw te houden, net als vijf jaar geleden. Hoe ik terugblik op de voorbije vijf jaar in de Kamer? Tevreden. Ik heb er mee voor gezorgd dat er in 2021 een grote parking aan het station van Groenendaal komt. Daar zal plaats zijn voor 250 wagens en ruim 100 fietsenstallingen. Daarnaast heb ik het hele GEN-dossier opgevolgd, net als dat van de luchthaven.”

De komende vijf jaar wil Vandenput zich vooral op de mobiliteit in de regio focussen. “Onze streek kreunt namelijk onder de immobiliteit. Daarom moet er over de gewestgrenzen heen samengewerkt worden om dit probleem aan te pakken. De verschillende vervoersmodi moeten immers beter op mekaar afgestemd worden.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.