Hoeilaart bedankt haar ‘Control Cruisers’

In Hoeilaart kan men net als in vele andere gemeenten de voorbeeldige automobilisten bedanken door het plaatsen van een control cruiser bord.
Gemeente Hoeilaart In Hoeilaart kan men net als in vele andere gemeenten de voorbeeldige automobilisten bedanken door het plaatsen van een control cruiser bord.
Vanaf 1 oktober zal de gemeente Hoeilaart inwoners die zich aan de snelheidslimieten houden bedanken. Dat doen ze door het uitdelen van zo’n 100 borden, die de Hoeilanders vervolgens aan hun raam kunnen hangen.

Onderzoek wees uit dat één op de vier mensen graag actief bestuurders met een goed rijgedrag wil bedanken. Naar aanleiding van dat onderzoek begon VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) een campagne op in samenwerking met de gemeente genaamd ‘Control Cruiser’.

“Zo kunnen de buurtbewoners hun dankbaarheid tonen aan bestuurders die veilig rijden”, zegt schepen van Mobiliteit Pieter Muyldermans. 

Volgens VSV is de campagne niet enkel om mensen te bedanken, maar ook om bestuurders aan de hand van de borden een geheugensteuntje te bieden en om positief rijgedrag aan te moedigen. 

De borden kunnen momenteel opgehaald worden aan het onthaal van het gemeentehuis en aan de balie van GC Felix Sohie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.