Groene Dal kleurt rood voor Rode Neuzendag

Basisschool Het Groene Dal was de hele week in de ban van de Rode Neuzendag.
rv Basisschool Het Groene Dal was de hele week in de ban van de Rode Neuzendag.
Rood was dé kleur vrijdag in basisschool Het Groene Dal in Hoeilaart. Heel de school stond immers in het teken van de Rode Neuzendag van radiozender Qmusic, VTM en Belfius.

“De voorbije twee weken kochten ouders en leerlingen massaal rode neuzen en op vrijdag werd de slotdag gevierd”, zegt meester Dimi, die de scholenactie mee organiseerde. “In totaal hebben we 480 rode neuzen verkocht.”

Tijdens de middagpauze galmde muziek door de luidsprekers van de school en konden de leerlingen hun beste dansmoves etaleren. Daarnaast werd ook een zoektocht naar rode neuzen georganiseerd. De opbrengst van het project wordt naar de Rode Neuzenorganisatie gestort. In ruil krijgt Het Groene Dal maximaal 1.000 euro teruggestort, waarmee een project uitgewerkt moet worden. “Zo komt er een soort tuinhuisje waarin kinderen met psychologische problemen ondersteuning kunnen krijgen van leerkrachten van het zorgteam of externen”, aldus nog Dimi. “Daarnaast komen er ook babbelboxen waarin de kinderen een papiertje kunnen steken om zo’n gesprek met een vertrouwenspersoon aan te vragen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.