Groen opent symbolisch ‘Nationaal Park Brabantse Wouden’

Groen opende maandag in het Zoniënwoud symbolisch het Nationaal Park Brabantse Wouden.
rv Groen opende maandag in het Zoniënwoud symbolisch het Nationaal Park Brabantse Wouden.
Stijn Bex en Chris Steenwegen, respectievelijk een Brusselse en een Vlaams-Brabantse topkandidaat van Groen voor de regionale verkiezingen, hebben maandagochtend in het Zoniënwoud in Hoeilaart symbolisch het Nationaal Park Brabantse Wouden geopend. Daarmee willen ze de volgende Vlaamse regering aanmanen meer in te zetten op de bescherming van de natuur.

“De huidige regering heeft immers gefaald wat het bewaren van kwetsbare natuur betreft”, meent Brussels lijsttrekker Stijn Bex. “Denk maar aan de vele bossen die gekapt werden. Ook de betonstop, waar vijf jaar over gepraat werd maar die niet doorgevoerd werd, is een duidelijk voorbeeld van hoe het niet moet. Nochtans moet de bestaande natuur beschermd worden om de biodiversiteit te bevorderen en om ons te wapenen tegen de klimaatverandering.”

Nationaal Park

Om haar statement kracht bij te zetten, opende Groen maandagochtend symbolisch het Nationaal Park Brabantse Wouden. Dat gebied van ongeveer 10.000 hectare betreft het Heverleebos, het Meerdaalwoud, de Dijlevallei, het Zoniënwoud en het Hallerbos. “Door hier een echt Nationaal Park van te maken, creëer je een gigantische groene long voor Vlaams-Brabant en Brussel”, zegt Chris Steenwegen, die op de tweede plaats voor het Vlaams parlement staat. “Die verschillende bossen en wouden moeten beter met mekaar verbonden worden”, vult Stijn Bex aan. “Dat kan door zachte maatregelen zoals aanplantingen, maar ook door harde maatregelen zoals ecoducten.”

Groen wil dat de volgende Vlaamse regering in elke provincie een Nationaal Park opent.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mark Binon

    Groen probeert met de pluimen lopen te gaan net voor 26 mei.Maar het idee van een Nationaal Park Brabantse Wouden is 2j geleden bedacht door de toenmalige Burgemeester van Oud-Heverlee Alexander Binon (N-VA), die trouwens nu op de 8ste voor het Vlaams parlement op komt. Zie zijn filmpjes op zijn fb pagina over het Nationaal Park Brabantse Wouden