Gemeenteraad telt twee andersvaliden

Jo Portois (links) en Timothy Rowies maakten maandagavond hun debuut in de Hoeilaartse gemeenteraad.
Dieter Nijs Jo Portois (links) en Timothy Rowies maakten maandagavond hun debuut in de Hoeilaartse gemeenteraad.
In Hoeilaart is maandagavond de eerste gemeenteraad met twee andersvaliden gehouden. Die vond in gemeenschapscentrum Felix Sohie plaats omdat er geen lift in het gemeentehuis is, waardoor rolstoelgebruiker Jo Portois (CD&V) niet in de vergaderzaal geraakt. Voor de dove Timothy Rowies (PRO Hoeilaart) was ook een tolk aanwezig.

Een lift is op komst in het gemeentehuis, maar voorlopig gaan de maandelijkse gemeenteraden in gemeenschapscentrum Felix Sohie door. Op die manier kan Jo Portois van oppositiepartij CD&V de gemeenteraad ook meevolgen. Hij zit sinds zijn tienerjaren in een rolstoel na een ongeval in een zwembad. Portois wil de komende zes jaar onder meer de toegankelijkheid voor andersvaliden in Hoeilaart verbeteren.

Ook zijn collega bij meerderheidspartij PRO Hoeilaart, Timothy Rowies, wil zich inzetten voor de andersvaliden. Rowies is doof en daarom telt de gemeenteraad voortaan een tolk Vlaamse Gebarentaal. “Alles verliep vlot”, liet de jongeman achteraf weten. “Ik ben enorm gemotiveerd om Hoeilaart de komende zes jaar mee te besturen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.