Gemeentehuis eindelijk rolstoeltoegankelijk: gemeenteraden keren terug naar kasteel

Aan het gemeentehuis van Hoeilaart werd een rolstoellift geplaatst.
Baert Marc Aan het gemeentehuis van Hoeilaart werd een rolstoellift geplaatst.
In het voorjaar kunnen de gemeenteraden terugkeren naar het gemeentehuis in het Jan van Ruusbroecpark in Hoeilaart. Naast de trappen van het kasteel werd de voorbije dagen een rolstoellift geplaatst. De gemeenteraden verhuisden in januari naar GC Felix Sohie omdat rolstoelgebruiker Jo Portois (CD&V) het gemeentehuis niet binnenkon.

“De rolstoellift is inmiddels volledig geplaatst”, zegt burgemeester Tim Vandenput (Open Vld). “Volgende week moet de lift nog gekeurd worden, waarna we hem in gebruik kunnen nemen. Er moet wel nog een klein deel van de afsluiting bovenaan het platform geplaatst worden, maar in afwachting kunnen rolstoelgebruikers de lift wel al gebruiken.”

Nu het kasteel rolstoeltoegankelijk is, kunnen ook de gemeenteraden terugkeren. Sinds januari vinden die namelijk plaats in gemeenschapscentrum Felix Sohie. Met Jo Portois telt de gemeenteraad na de verkiezingen van vorig jaar immers een rolstoelgebruiker. Aangezien hij het kasteel niet binnenkon, verhuisden de gemeenteraden naar Felix Sohie. “Maar in het voorjaar keren we terug naar het gemeentehuis in het park”, aldus nog burgemeester Vandenput. “Er zal ook nieuw meubilair voor de raadszaal komen, want de huidige meubels zijn wat afgeleefd.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.