Ecoduct Groenendaal open voor publiek

De onderdoorgangen aan het ecoduct zijn opengesteld voor het verkeer. De beplanting begint in 2018.
Foto Baert Marc De onderdoorgangen aan het ecoduct zijn opengesteld voor het verkeer. De beplanting begint in 2018.
Dieren kunnen binnenkort zonder gevaar de Ring rond Brussel oversteken via het ecoduct in Groenendaal. Zaterdag werden alvast de onderdoorgangen opengesteld.

De onderdoorgangen van het ecoduct in Groenendaal zijn zaterdag opengesteld voor het verkeer. De voorbije maanden werden dwarsbalken, een brugdek en sierranden over de snelweg geplaatst.Tussen de zomer van 2016 en die van 2017 werd het nieuw ecoduct over de Ring rond Brussel (R0) in Hoeilaart, tussen Groenendaal (Hoeilaart) en Waterloo gebouwd.

Beplanting begint in 2018

De muren van het ecoduct werden voorzien van street art van kunstenaar DZIA. De grondverzetwerken worden volledig afgerond in december, de beplanting volgt begin 2018.


"Binnenkort kunnen de dieren hier zonder gevaar voor aanrijdingen de autosnelweg oversteken", zegt Vlaams minister van Mobiliteit, Ben Weyts. "Ze belanden immers veel minder voor de wielen van een wagen. Heel wat verkeersincidenten zullen zo worden vermeden, wat het hele verkeer op de Brusselse Ring vlotter en veiliger zal maken." (WHW)