Centrum fleuriger

Het Gemeenteplein ziet er opnieuw wat fraaier uit. Grote plantenbakken vol struiken, vaste planten, eenjarige bloemen en bolgewassen zorgen er voor een mooie aankleding.


De betonnen schampkanten op de parkeerstrook tussen de Felix Sohiestraat en de Joseph Denayerstraat werden vervangen door nieuwe, grote plantenbakken. In elke bak werden een grote struik en enkele vaste planten geplant. "Krokussen, narcissen, tulpen, seringen, krentenboompjes, boerenjasmijn, hortensia's, hibiscus, geraniums, margrieten, lavendel, sedum en echinacea: van april tot oktober kunnen inwoners vanop de terrasjes volop genieten van een grote variatie aan bloemen en groen", zegt schepen van Milieu Annelies Vanderlinden (Open Vld).


"De plantenbakken zullen er doorlopend anders uitzien", vult Joris Pijpen (Open Vld), schepen van Lokale Economie, aan. "Geuren en kleuren wisselen met de seizoenen. De brede groene boord werkt het Gemeenteplein mooi af en versterkt de ontmoetings- en belevingsfunctie van het plein." (RDK)