Bouw nieuw kinderdagverblijf naast woonzorgcentrum start op 18 november

Het voormalige rusthuis werd enkele maanden geleden afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe crèche.
Baert Marc Het voormalige rusthuis werd enkele maanden geleden afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe crèche.
Op maandag 18 november start de aannemer met de bouw van het nieuwe kinderdagverblijf op woonzorgsite Dumberg in Hoeilaart. Die crèche moet het huidige kinderdagverblijf in de wijk Solheide vervangen. Verwacht wordt dat de kindjes er vanaf de zomer van 2021 in opgevangen kunnen worden.

Het huidige kinderdagverblijf in de wijk Solheide is volgens de gemeente te klein, voldoet niet aan strenger geworden regels van de Vlaamse overheid en is energetisch ook niet meer van deze tijd. Daarom koos het schepencollege ervoor om een nieuwe crèche te bouwen op de woonzorgsite Dumberg. Het voormalige rusthuis werd er inmiddels afgebroken. Op die site start op 18 november de bouw van de crèche.

In eerste instantie wordt het terrein vrijgemaakt en worden enkele bomen gekapt. Nadien starten de funderingswerken zodat er na Nieuwjaar met de eigenlijke ruwbouwwerken gestart kan worden. Als alles volgens plan verloopt, dan verhuizen de kindjes in de zomer van 2021.

Weinig impact

Tijdens de werken zal de impact voor de buurt beperkt zijn volgens het gemeentebestuur. Op de Groenendaalsesteenweg kan het verkeer gewoon door en worden geen parkeerplaatsen ingenomen. Het woonzorgcentrum en de serviceflats blijven bereikbaar en toegankelijk. Dichter tegen het woonzorgcentrum aan wordt een weg naar de lager gelegen parking en serviceflats aangelegd. Op de site zelf worden een aantal parkeerplaatsen ingenomen, maar die worden gecompenseerd met parkeerplaatsen links achteraan het woonzorgcentrum.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.