Baby's krijgen voortaan drie gratis boekjes om lezen te stimuleren

Het Huis van het Kind Druivenstreek gaat voortaan in samenwerking met Kind & Gezin en de bibliotheken van Hoeilaart en Overijse aan elke baby drie boekjes schenken. Met het project 'Boekstart' wil men het lezen bij jonge kindjes stimuleren.


Een kind dat vroeg met boeken in aanraking komt, kan sneller woorden leren en later ook lezen en schrijven. Daarom lanceert het Huis van het Kind Boekstart, waarmee men vol inzet op leesbevordering. Concreet krijgt elk kindje drie boeken. Ouders die met hun vier maanden oude baby op bezoek gaan bij Kind & Gezin krijgen een knisperboekje mee naar huis. De baby geraakt vertrouwd met het idee van een boekje, met plaatjes die benoemd worden. Gaandeweg leert hij woordjes herkennen.


Het tweede pakketje is geschikt voor kindjes van vijftien maanden oud. Op dat moment krijgen ouders bij Kind & Gezin een bon waarmee ze in de bibliotheken van Overijse of Hoeilaart het peuterpakket kunnen ophalen. Het bevat twee boekjes en heel wat tips om verder te gaan met voorlezen aan peuter en kleuter. Met dat tweede pakketje wil het Huis van het Kind ook de bezoeken aan de bibliotheken promoten. Want kinderen die regelmatig in aanraking komen met boekjes voor ze naar het eerste leerjaar gaan, hebben vaak een voorsprong bij lezen en schrijven. (RDK)