36 graden, maar groot deel Hoeilaart zit zonder water

RV

Ook vrijdag is het opnieuw broeierig heet, maar in Hoeilaart kan een groot deel van de inwoners momenteel geen verfrissende douche nemen. Als gevolg van twee waterlekken in de Edgard Sohiestraat in de druivengemeente, zitten heel wat woningen namelijk zonder water. De Watergroep is op de hoogte van de problemen en werkt aan een oplossing.

“Het gaat om twee lekken: één in een toevoerleiding en één in een kleinere leiding”, zegt Raissa Verstrynge van De Watergroep. “Het lek in de toevoerleiding ontstond donderdagavond al, dat aan de kleinere leiding vrijdagmiddag. Rond 12 uur hebben we dan ook beslist om het water af te sluiten. In totaal zitten twintig à dertig straten zonder water. We weten nog niet zeker hoelang het herstel van het lek in de toevoerleiding nog zal duren, maar het lek op de kleinere leiding is inmiddels hersteld. In de late namiddag zullen de bewoners opnieuw over water - met verminderde waterdruk - beschikken.”

Uiteindelijk zaten tientallen gezinnen in de nacht van vrijdag op zaterdag nog steeds zonder water. Wanneer er opnieuw water door de kranen zal stromen, is nog onduidelijk.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • edwin van binst

    Het is een regelrechte ramp schandalig dat de watergroep mensen zonder water laat zitten er is zelf geen mogelijkheid om je te wassen. Men zou beter het initiatief menen als burgemeester om per gezin dat zonder water zit gratis waterbakken of dergelijke bezorgen maar nee laat de mensen maar stinken.