‘Om van te snoepen’ is thema van 72ste Druivenfestival

Het Druivenfestival in Hoeilaart lokt elk jaar heel wat volk de straat op.
Foto Dieter Nijs Het Druivenfestival in Hoeilaart lokt elk jaar heel wat volk de straat op.
De 72ste editie van het Druivenfestival, dat op 13, 14, 15 en 16 september in het centrum van Hoeilaart plaatsvindt, staat volledig in het teken van gastronomie. Het thema is dan ook ‘om van te snoepen’. In juni wordt een eerste deel van het programma bekendgemaakt.

“Festivalbezoekers konden in het najaar thema’s voorstellen voor de 72ste editie van het Druivenfestival”, zegt Erwin Gysens, voorzitter van het festivalcomité. “We kregen in totaal vijftig ideeën binnen. Eén van de populairste thema’s was gastronomie.” Daarom koos de organisatie voor ‘om van te snoepen’ als thema.

“Spontaan denk je bij dit thema natuurlijk aan de overheerlijke tafeldruif, maar ook aan de traditionele kaastaart”, vult schepen Pieter Muyldermans (PRO Hoeilaart) aan. “Om van te snoepen heeft ook een romantisch kantje. Iedereen kent wel iemand om op te eten, omdat hij of zij zo schattig, lief en formidabel is.”

De straten van Hoeilaart zullen midden september dan ook bol staan van de felgekleurde lolly’s, slagroomtaarten, toverballen, hartjes, liefdesverklaringen en trouwpartijen. In juni worden op de website www.druivenfestival.be de eerste acts bekendgemaakt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.