Weer spelen in de waterspeeltuin

Door de uitgeschakelde zekeringen was geen waterpret mogelijk
HCH Door de uitgeschakelde zekeringen was geen waterpret mogelijk

Bij de grote hitte was het in de Tuinen van Hoegaarden, nu het Park, niet mogelijk om te spelen in de waterspeeltuin. De waterpartij stond immers droog. Het was trouwens te warm om buiten te spelen. “De waterpartij is nu hersteld. De fonteintjes waren in zekerheid geslagen door het voortdurend draaien van de pomp en door de grote hitte. Waardoor die steeds uitgeschakeld worden, moeten we nog onderzoeken. De waterpartij in de VLAM-tuin daarentegen wordt niet meer hersteld”, aldus burgemeester Jean-Pierre Taverniers.

Deze water waterpartij met beekjes die water naar beneden voeren, wordt opgebroken
HCH Deze water waterpartij met beekjes die water naar beneden voeren, wordt opgebroken

Het is toch niet zo evident de waterpartijen in de Tuinen te vinden. De waterspeeltuin bevindt zich in de benedenhoek van het Park. De voormalige waterpartij van de VLAM-tuin, ook wel Tuin van (h)Eden genoemd ligt dan weer helemaal achteraan. “Het gaat daar om een moeilijke constructie met beekjes die nooit echt gewerkt heeft. We gaan dat opbreken. De gemeente heeft die VLAM-tuin van de Vlaamse Gemeenschap in Erfpacht tot 2034. Agro-Marketing zou willen dat we die tuin overnemen voor veel geld, maar dat gaan we niet doen. We zullen zien wat er in 2034 met dat gedeelte gebeurt”, besluit de burgemeester.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.