Waanzinnig Armistis-concert komt eraan

Op 8, 9 en 10 november is er in het Paenhuys aan de Stoopkensstraat in Hoegaarden de 26ste editie van het Armistis-concert van de Totale Waanzin, met muziek, films en sketches, een volledige revue in het dialect. “We zullen er een goed ritme op aanhouden en daarom hebben we deze editie van de Armistis ‘Volle Petrol’ genoemd, met een snelle opeenvolging van de acts”, zegt scenarioschrijver Luc Vandeplas. Ook de verkoop van de tickets gaat ‘volle petrol’. Op zaterdag is het omzeggens volzet, maar op vrijdag en zondag kan men nog reserveren.
De Waanzin in volle repetitie met één van de plaatselijke artiesten: Chris Michel
Christian Hennuy De Waanzin in volle repetitie met één van de plaatselijke artiesten: Chris Michel

De Totale Waanzin is gestart met een weddenschap in 1993. Tijdens een laat tooggesprek in ’t Paenhuys tussen Luc Vandeplas en muziekleraar Paul Vlayen, werd de weddenschap aangegaan om in drie lessen zelf rock ’n roll te kunnen spelen. Zo is de groep ontstaan. Jaarlijks rond 11 november wordt een Armistis-concert gegeven, nu al voor de 26ste maal.

 “We hebben dit jaar hetzelfde beproefde recept gehanteerd, met onze muziek en sketches van het Armistis theatergezelschap. Dit bestaat uit een twintigtal mensen en dit jaar hebben we enkele nieuwe jonge krachten aangetrokken. We hebben 11 sketches gefilmd op locatie en die wisselen we af met live sketches, ook om het tempo van de vertoning hoog te houden. We spelen met de Totale Waanzin een aantal van onze ‘hits’, en voor 95% zijn het liedjes die we vorig jaar niet gespeeld hebben. Het voordeel als je uit een ruim repertoire kunt putten. Verder komen ook enkele lokalen vedetten, zoals Chris Michel en Fred Depré, liedjes zingen in het dialect, en is er weer een ‘Guy Puyneers’ moment, waarbij overblijvende Straatmuzikant Herman Vandermeulen als ‘Ich en éjà’, een liedje komt brengen”, aldus Luc.

Scenarist Luc Vandeplas vooraan, met achteraan klank- en lichttechnicus Ivan Burvenich
Christian Hennuy Scenarist Luc Vandeplas vooraan, met achteraan klank- en lichttechnicus Ivan Burvenich

Het concert start op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 november telkens om 20 uur in het Paenhuys. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop, 12 euro aan de kassa. Info en reservatie: 0496/72.53.07, www.totalewaanzin.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.