Vraag naar toekomstvisie voor voetbalkantine SC Out-Hoegaarden

Een paar weken geleden regende het binnen in de kantine van Sporting Out-Hoegaarden. De eerste week van de paasvakantie bleef de kantine dicht, omdat het niet veilig was. Ook in de kleedkamers waren er lekken. Oppositieraadslid Eva Ylen (Gewoon Wit) vroeg op de gemeenteraad welke investeringen op lange termijn voorzien zijn. “Wij wachten op de visie van SC Out-Hoegaarden”, luidde het antwoord van burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V).
Het regende stevig binnen
RV Het regende stevig binnen

“Veel ouders zijn niet te spreken over de toestand van de kantine. De velden van de club zijn in perfecte staat en mooi onderhouden, maar de kantine is volledig verouderd en voldoet niet meer aan de nodige veiligheidsvoorschriften. Het dak is nu wel gemaakt, maar dat is toch maar een tijdelijke oplossing. Is er een visie op lange termijn, en zijn er investeringen voorzien?”, aldus Eva Ylen. Haar partijgenoot Herwig Princen voegde eraan toe dat de infrastructuur van de kantine volledig op is. “Het gaat om gemeentelijke eigendom, dus moeten wij het aanpakken. Uiteraard mag de club nog haar visie geven”, aldus Princen. 

De voetbalkantine was klaar voor de Paasstage
HCH De voetbalkantine was klaar voor de Paasstage

“De herstelling van het dak heeft al 25.000 euro gekost, terwijl er 40.000 euro in de begroting voorzien was. Maar er is meer aan de hand. Ook het onderplafond is versleten. De verwarming was ook versleten en onveilig door gevaar voor CO-vergiftiging en zopas werden nieuwe verwarmingsketels geleverd. Maar vooraleer we verder investeren moet de voetbalclub ons haar visie geven. We hebben erom gevraagd, maar nog geen antwoord gekregen”, aldus de burgemeester.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.