Verwarrende vluchtheuvel krijgt reflecterende verf

De verkeersgeleider op de hoek van de Zavelkuilstraat en de Bleystraat heeft al menig autobestuurder de wenkbrauwen doen fronsen. Sommigen weten niet langs welke kant ze die hindernis moeten nemen, en rijden gewoon langs rechts, half over het voetpad bij het verlaten van de Zavelkuilstraat.
Er wordt op de smalle doorgang hier links op de foto gereden
Bollen Er wordt op de smalle doorgang hier links op de foto gereden

“Wij stellen vast dat sommige bestuurders links van de vluchtheuvel de Zavelkuilstraat inrijden, rechts van de vluchtheuvel de Zavelkuilstraat uitrijden. De zichtbaarheid op de vluchtheuvel is bij gedoofde straatverlichting nihil. Mensen die van de hockey of tennis komen, kennen de hindernis, maar bezoekende ploegen niet. Is het mogelijk om een verkeersbord D1 aan te brengen om duidelijk aan te geven langs welke zijde de vluchtheuvel moet genomen worden en reflectoren op de vluchtheuvel aan te brengen?”, zo vroeg oppositieraadslid Herwig Princen (Gewoon Wit)

Verkeer van en naar Tennifun en Hockey in Hoegaarden moet langs de vluchtheuvel
Bollen Verkeer van en naar Tennifun en Hockey in Hoegaarden moet langs de vluchtheuvel

“De drempel zal beschilderd worden met reflecterende verf. Reflectoren kunnen er niet op, omdat landbouwvoertuigen over de heuvel moeten kunnen rijden. Er zal wel op de weg een fietsje geschilderd worden, zodat iedereen weet dat aan die smalle kant alleen fietsers door mogen”, aldus het antwoord van burgemeester Jean-Pierre Taverniers. (CD&V).

De verkeersgeleider
Bollen De verkeersgeleiderReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.