Tiental mensen springt uit vrachtwagen in Hoegaarden en slaat op de vlucht

De bewuste vrachtwagen met de chauffeur met blauwe jas met oranje schouderstukken (links in beeld)
Bollen De bewuste vrachtwagen met de chauffeur met blauwe jas met oranje schouderstukken (links in beeld)
Op het bedrijventerrein in de Bleyveldstraat in Hoegaarden zijn deze ochtend enkele mensen uit een vrachtwagen gesprongen en op de vlucht geslagen. Vermoedelijk gaat het om migranten of vluchtelingen. Vanwaar deze mensen komen en hoe ze juist in Hoegaarden terechtkwamen, is niet duidelijk. 

Een vrachtwagen ging rond 8.30 uur goederen afladen aan een bedrijf. Toen de chauffeur de laadruimte opende, kwamen negen à tien mensen uit de vrachtwagen gesprongen en sloegen vervolgens op de vlucht. Enkelen van hen liepen in de richting van de naburige snelweg E40. Ze waren duidelijk warm aangekleed en enkel in het bezit van een tas of rugzak. 

Enkelen van hen liepen in de richting van de snelweg.
Bollen Enkelen van hen liepen in de richting van de snelweg.

Enkele getuigen van dit voorval alarmeerden de politie. Bij aankomst was er geen spoor meer van de mensen die uit de vrachtwagen gesprongen waren. “Negen tot tien personen hebben onmiddellijk de vlucht genomen”, zegt de politie van de zone Getevallei. “Wij waren snel ter plaatse en hebben een zoekactie gehouden, maar zonder succes. We hebben geen enkele persoon aangetroffen.”

De politie is momenteel volop bezig met het onderzoek. Getuigen werden gehoord, net als de chauffeur van de vrachtwagen en de transportfirma. Onderzoek moet uitmaken of het al dan niet om mensenhandel gaat en of de chauffeur of transportfirma bij deze zaak betrokken is.
 

Tot dusver werd niemand als verdachte beschouwd of ingerekend. 

BollenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.