Subsidies aangevraagd voor Kapellekensbaan

Het kapelletje OLV van Troost in Elst
HCH Het kapelletje OLV van Troost in Elst

De gemeente Hoegaarden vraagt subsidies aan bij Leader voor het dossier Kapellekensbaan. Van de veertig kapelletjes in Hoegaarden en deelgemeenten, die 10 jaar geleden werden geïnventariseerd door IGO, maar waar qua ontsluiting niets mee gedaan is, wil dit project samen met buurtbewoners, erfgoed- en toeristische vrijwilligers de verhalen en anekdotes van die kapellen verzamelen. Dit mondt uit in een brochure, webpagina en QR-codes, een permanente kapelletjeswandeling per deelgemeente. Tegelijk wordt een werking met vrijwillige kapellenmeters en -peters opgericht om de kapelletjes netjes te houden en te verfraaien in samenwerking met Hoegaards erfgoed. Marleen Lefevre, schepen van cultuur (CD&V) , is aanvrager en coördinator van het project. Partners in dit project zijn het Toeristisch infopunt ‘De Tuinen van Hoegaarden’, de parochiale eenheid Hoegaarden, Hoegaards erfgoed vzw en de Dienst cultuur en erfgoed gemeente Hoegaarden. De totale kost voor het project bedraagt 3000 euro, en hiervoor wordt 1800 euro subsidiëring aangevraagd. De gemeente zelf draagt 1200 euro bij.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • rony stokart

    Beter volledig afbreken die symbolen uit een ver verleden. In onze hedendaagse multikulturele samenleving geven ze alleen maar terechte ergernis voor andersgelovigen. Vooral onze geïntegreerde moslimmensen voelen die dingen aan als persoonlijke belediging voor hun profeet.