Steun Senn (2) en bestel lekkere koekjes

Tot 31 juli kan iedereen nog koekjes bestellen ten voordele van de actie Alles voor Senn, het nu tweejarig kindje met hersenverlamming van Elke en Tom uit Hoegaarden. “Zelf zijn wij geen keukenprinsen en prinsessen, dus we zijn op zoek gegaan naar gouden handen die lekkere koekjes kunnen maken. Die hebben we gevonden bij de Zoete Ridder in Hoxem- Hoegaarden, bij Pieter en Sofie”, aldus Elke.
Elke Janssens en haar zoontje Senn .
Pieter-Jan Vanstockstraeten Elke Janssens en haar zoontje Senn .

In juni 2017 kon het geluk niet op voor Elke Janssens en Tom Luckermans, want hun eerste kindje werd geboren. Maar het geluk sloeg over in een nachtmerrie in december 2017 toen Senn RSV kreeg, een virale infectie. “Toen Senn RSV kreeg was er niets bijzonders aan de hand. Kindjes jonger dan 6-7 jaar kunnen daar wel zwaar ziek van worden en lopen risico. Vandaar dat we met Senn naar het ziekenhuis gingen. Meestal komen de kindjes na twee weken ziekenhuis zonder problemen buiten. Senn kreeg echter een hartinfarct op de afdeling pediatrie in Gasthuisberg , werd gereanimeerd en hing nog 17 uur aan de hartlongmachine. Na 10 dagen ontwaakte hij uit een coma, was volledig verlamd, herkende ons niet meer en was onderhevig aan spasmen. We kregen te horen dat er hersenschade was door zuurstoftekort. Vooral zijn motoriek en het visuele gebied zijn aangetast.”

Dure therapie

“Onze Senn is nu ingedeeld in de groep CP of cerebrale parese, hersenverlamming zeg maar. Hij kreeg wel een basistherapie voorgeschreven, maar er is veel meer nodig dan dat. Vandaar dat we nieuwe, dure, therapieën gezocht en opgestart hebben, die niet terugbetaald worden en dat we de actie ‘Alles voor Senn’ opgestart hebben. De therapieën zijn al bezig, maar uiteraard blijven die nog jaren doorlopen”, aldus Elke. 

Elke en Tom met hun kindje Senn bij de start van de actie vorig jaar
HCH Elke en Tom met hun kindje Senn bij de start van de actie vorig jaar

Er liepen vorig jaar al heel wat acties, als een Comedy-avond in Rotselaar, een stand op de kerstmarkt in Hoegaarden en dit jaar nog een restaurantdag in Kumtich. Nu werd gekozen voor koekjes. “De Zoete Ridder is opgericht door levensgenieters Pieter en Sofie. Alles wat zij maken is huisgemaakt, met veel liefde en met seizoensgebonden recepten. Je kan er terecht voor ambachtelijke taarten en andere zoete lekkernijen op bestelling. Sofie zorgt voor de praktische organisatie en patissier Pieter leerde het vak in de hotelschool in Brugge en werkte daarna jarenlang als patissier in de Faculty Club en in Restaurant Arenberg in Leuven. Wij hebben gekozen voor koekjesdozen van 250 gram, uiteraard vers gemaakt en zonder bewaarmiddelen, te bewaren in een luchtdichte doos. Het assortiment koekjes zal bestaan uit o.a. bokkenpootjes, kokosrotsjes, kersjes, confituurkransjes. Wij hebben de koekjes zelf al mogen proeven en vinden ze overheerlijk”, zegt Elke.

In de actie AllesvoorSenn, werd ondertussen een vzw opgericht. De koekjes worden verkocht in een doosje van 250 gram voor de prijs van 10 euro en kunnen besteld worden via de website www.cuPerheroes.be, via het menu Producten en dit nog tot 31 juli. De betaling dient na bestelling te gebeuren op rekeningnummer BE48 0018 5929 8727 van de vzw CuPerheroes. De koekjes zullen op 9 augustus verdeeld worden door vrijwilligers van de organisatie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.