Project Kapellekesbaan is goedgekeurd

Acht Hagelandse plattelandsprojecten uit Aarschot, Bekkevoort, Bierbeek, Glabbeek en Hoegaarden krijgen via LEADER, het Europees programma voor plattelandsontwikkeling, samen 224.775 euro steun. Daarbij ook 1.800 euro voor de Kapellekesbaan in Hoegaarden, een miniproject.

Het kapelletje OLV van Troost in Elst
HCH Het kapelletje OLV van Troost in Elst

“De afgelopen periode is Hoegaarden al veel in de prijzen gevallen, o.a. de Chiro met een toelage voor de jeugdlokalen, Hoegaarden Bierdorp, Palmzondag en nu dus de Kapellekesbaan”, aldus schepen Marleen Lefevre (CD&V). Het project ziet er zo uit: van de 40 kapelletjes die 10 jaar geleden werden geïnventariseerd, zullen samen met buurtbewoners, erfgoed- en toeristische vrijwilligers de verhalen en anekdotes van die kapellen verzameld worden. Dit mondt uit in een brochure, webpagina en een permanente kapelletjeswandeling per deelgemeente. Tegelijk wordt een werking met vrijwillige kapellenmeters en -peters opgericht om de kapelletjes netjes te houden en te verfraaien in samenwerking met Hoegaards erfgoed. Dit project wordt dit en komend jaar gerealiseerd.

“Er wordt nu een nieuwe oproep voor projecten gedaan. Ook lokale vzw’s kunnen indienen, weliswaar niet meer voor investeringssubsidies, wel voor werkingsmiddelen”, aldus schepen Marleen Lefevre (CD&V).

De Sint-Catharinakapel van Hauthem tijdens een processie
HCH De Sint-Catharinakapel van Hauthem tijdens een processie
De voorstelling van de goedgekeurde Leader-projecten
RV De voorstelling van de goedgekeurde Leader-projectenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.