Postzegels en buxus voor Palmzondag

Palmzondag 14 april is een hoogdag voor Hoegaarden met de Palmtraditie. Het dorp is er klaar voor met banners die het parcours sieren, en ook met nieuwe postzegels en de nodige buxus.
Mombaarvader André Stockmans koopt de eerste zegels
HCH Mombaarvader André Stockmans koopt de eerste zegels

In het gemeentehuis werden de eerste postzegels verkocht door Line Michotte van de Toeristische dienst aan André Stockmans, mombaarvader en dus het hoofd van het Genootschap van de XII Apostelen, de oudste vereniging van Hoegaarden die al voor de 388ste maal de Palmprocessie organiseert. De postzegels zijn vanaf vandaag te koop in het Toeristische Infopunt aan de Houtmarkt in Hoegaarden, en kosten 10 euro. Op de postzegel dit jaar de afbeelding van de apostel Andreas.

De apostel Andreas, vertolkt door Luc Vandeplas  in de palmprocessie, met 'pallemaaj' in de hand.
HCH De apostel Andreas, vertolkt door Luc Vandeplas in de palmprocessie, met 'pallemaaj' in de hand.

Zowat een maand geleden werd in Hoegaarden ook een alarmkreet geslaakt omdat de buxus die in Hoegaarden wordt gebruikt als ‘pallemaaj’, of de palmtakjes die huis aan huis door de kinderen verkocht worden, aangetast is door de larven van de buxusmot. Overal in de gemeente staan de plantjes dor. 

Joris Verbaeten lanceerde een oproep: “Op zondag 7 april tijdens de plantenmarkt in het Park, kunnen de mensen die nog goede groene buxus hebben, deze binnenbrengen zodat alle kinderen op Palmzondag zeker over palmtakjes zullen beschikken”. 

De Plantenmarkt vindt plaats in het Park of de Tuinen van Hoegaarden, aan de Houtmarkt 1, op 7 april vanaf 10 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.