OVAM geeft groen licht voor project voetbalveld Outgaarden

Het dossier van het oude voetbalveld van Outgaarden loopt al enkele jaren. Alles leek klaar vorig jaar in juni, maar OVAM eiste diverse bodemonderzoeken. De grond blijkt nu vrij te zijn van vervuiling en de erfpacht kan ingaan.
De huidige toestand van veld en kantine
Christian Hennuy De huidige toestand van veld en kantine

Aan het einde van het voetbalseizoen in 2016 verliet SC Out-Hoegaarden definitief de terreinen, na de aanleg van een kunstgrasveld in Hoegaarden. Het werd uitkijken naar het opstellen van een erfpacht en het vinden van een huurder. Die werd gevonden in de persoon van ex-profvoetballer Benny Debusschere, vorig jaar.  Die sprak toen van een Finse piste, de herinrichting van de kantine met horecagedeelte en binnenspeeltuin, en ruimte voor verenigingen op de terreinen. Maar tot op heden ligt de oude voetbalaccommodatie er verwaarloosd en verlaten bij.

N-VA-oppositieraadslid Philip Collaers vroeg nu duidelijkheid tijdens de gemeenteraad over de verkoop van gronden aan het voetbalveld en over het uitblijven van activiteiten op het terrein, ook al omdat dit van belang is voor het verenigingsleven in Outgaarden.

De parking van het oude voetbalveld wordt verkocht als bouwgrond
Christian Hennuy De parking van het oude voetbalveld wordt verkocht als bouwgrond

Erfpacht gaat in 

Goed nieuws, alle bodemonderzoeken geëist door OVAM zijn gebeurd. Op 24 september kwam de uitslag van het laatste onderzoek binnen bij de gemeente, en vanaf oktober gaat nu de erfpacht in. “De gronden van de oude parking worden verkocht. Dat is bouwgrond en daar staat geen pacht op. Wat het voetbalterrein zelf betreft is een bodemattest nodig als je een erfpacht geeft van meer dan 9 jaar. Dat is gebeurd, maar OVAM wilde verdere onderzoeken, waardoor het zolang geduurd heeft. Maar nu weten we dat het terrein vrij is van vervuiling. De huurder heeft nu de toelating om activiteiten op het terrein te ondernemen”, aldus burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V). Het terrein van Outgaarden werd in 1971 gekocht, toen nog door de onafhankelijke gemeente Outgaarden, voor de fusie met Hoegaarden. Het ging om een oude zandkuil.

In juni vorig jaar dacht Benny Debusschere er al tegenaan te gaan, maar het werd wachten op bodemonderzoeken
Christian Hennuy In juni vorig jaar dacht Benny Debusschere er al tegenaan te gaan, maar het werd wachten op bodemonderzoeken

De man aan wie de erfpacht van 9600 euro per jaar is toegewezen, is Benny Debusschere, een geboren en getogen Hoegaardier, en voormalig profvoetballer van Anderlecht, Seraing en Standard. Van beroep is hij zelfstandige in de bouw, met elektriciteit, sanitair en verwarming als core business.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Martine Vandenbroeck

    Even een rechtzetting: het is niet de parochie maar wel pastorie. Was iets te snel :-)

  • Martine Vandenbroeck

    Eindelijk , hopelijk kan er nu wat terug leven komen in Outgaarden want met het huidige nieuws dat de parochie zal verkocht worden en dit weer een domper is voor de bewoners van Outgaarden !