Op zoek naar speciallekes op Gambrinusbeurs

Verzamelaar Jürgen Mathys op zoek naar nieuwigheden in verband met Hoegaards bier
HCH Verzamelaar Jürgen Mathys op zoek naar nieuwigheden in verband met Hoegaards bier

De internationale ruilbeurs van de Gambrinusclub van België is voor veel verzamelaars een unieke gelegenheid om zeldzame bier- en brouwersattributen te vinden. Verzamelaar Jürgen Mathys uit Bost trok op zoek naar alle mogelijke Hoegaarden speciallekes.

Een Hoegaarden bierviltje
HCH Een Hoegaarden bierviltje

“Ik verzamel nog alleen Hoegaarden, omdat het onmogelijk is alles te verzamelen. Er zijn nu eenmaal veel brouwerijen. Er komt op dit ogenblik heel veel uit in het buitenland, en een beurs als deze is de enige mogelijkheid om die viltjes, flesjes, glazen, of reclame te verzamelen. Zo zie je hier op de beurs Hoegaarden bierviltjes met onderschriften in alle mogelijke vreemde talen. Ik doe maar één beurs per jaar, maar ik probeer hier wel mijn achterstand in te halen”, aldus Jürgen. De ondervoorzitter van ‘Brassicole’ een Franse brouwersvereniging, Marc Fricker was ter plaatse met zeldzame bierviltjes van ondertussen allemaal verdwenen Franse brouwerijen.

Een zeldzaam beeldje van de trappist Westmalle
HCH Een zeldzaam beeldje van de trappist Westmalle

En op de beurs was er ook een opmerkelijk beeldje uit Westmalle terug te vinden. “Een enig stuk, ik heb het nog nooit elders gezien”, aldus Ronan Vermotten voorzitter van de Gambrinusclub. Het beeldje van Westmalle trappist werd gevonden bij het opruimen van een zolder van een huis in Bornem. De vader van de eigenaar had het meegebracht van de expo 1958 waar het op één van de standen pronkte.

Bierviltjes van verdwenen Franse brouwerijen
HCH Bierviltjes van verdwenen Franse brouwerijenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.