Nieuwe verlichtingsmasten voor tweede voetbalveld

Deze verlichtingsmasten worden vervangen.
Christian Hennuy Deze verlichtingsmasten worden vervangen.
Het tweede voetbalveld van SC Out-Hoegaarden op het gemeentelijk sportcomplex krijgt vier nieuwe verlichtingsmasten. De gemeente keurt hiervoor een speciale toelage van 20.000 euro goed, voor de voetbalvereniging.

Bij de laatste storm is een van de verlichtingsmasten omgewaaid en is een tweede mast in zeer slechte toestand geraakt. “Om de juiste lichtverdeling te krijgen, is het het beste dat we de vier palen vernieuwen en meteen verled’en. Eén mast vervangen met andere lampen zou nog donkere vlekken geven op het veld”, aldus burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V). Het gaat om de masten van het grasvoetbalveld achter de sporthal.

De gemeente kent een toelage toe van 20.000 euro aan voetbalclub SC Out-Hoegaarden, die zelf instaat voor de vernieuwing en het resterende bedrag. De totale kostprijs wordt geraamd op 40.000 euro. De voetbalvereniging moet eerst de werken laten uitvoeren en kan dan pas beroep doen op de toelage. Andere verenigingen die eenzelfde probleem kennen met hun masten, zullen ook beroep kunnen doen op een toelage.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.