Nieuwe parochie krijgt vaste vorm

Pater Cornie Nelissen en Liesbeth Goris in de processie voor de Sint-Gorgoniuskerk
Christian Hennuy Pater Cornie Nelissen en Liesbeth Goris in de processie voor de Sint-Gorgoniuskerk
Georges Hardiquest, voormalig deken en nu pastoor in Tienen, wordt herbenoemd tot parochie-administrator van Sint-Catharina Hoegaarden. Liesbeth Goris blijft pastoraal medewerker.

Bij de fusie van de Hoegaardse parochies Sint-Gorgonius Hoegaarden, Sint-Niklaas Outgaarden, Sint-Ermelindis Meldert en Sint-Jan-Evalngelist Hoxem was de nieuwe naam Sint-Catharina voorgesteld, patroonheilige van Hauthem-Hoegaarden. Het bisdom hanteerde recent echter nog de naam Sint-Gorgonius. “Bij de eenmaking van de zone is Catharina voorgesteld, maar het bisdom vergat die naamsverandering door te sturen naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat was een vergetelheid en dat komt binnenkort in orde. Het wordt dus overkoepelend Sint-Catharina Hoegaarden”, verzekert Liesbeth Goris.

Pastoor Georges Hardiquest.
Christian Hennuy Pastoor Georges Hardiquest.

Georges Hardiquest, die sinds zijn studententijd ook ‘Joris’ wordt genoemd, is een geboren en getogen Hoegaardier. Hij werd in de kerk van Hoegaarden tot priester gewijd op 8 mei 1976 door kardinaal Suenens. In 1989 werd hij deken in Tienen. Dat bleef hij tot eind vorig jaar. Nu is hij zonepastoor van de Pastorale Zone Sint-Germanus–Tienen en is hij pastoor in Tienen, Hakendover, Grimde, Kumtich, Oplinter, Oorbeek, Overlaar, Goetsenhoven, Sint-Margriete-Houtem, Bost en Vissenaken. Nu is hij dus herbenoemd als parochie-administrator van Sint-Gorgonius Hoegaarden. “Maar dat betekent niet dat hij in Hoegaarden misvieringen zal houden. Hiervoor doen we beroep op pater Cornie Nelissen en de deken van Geldenaken Guy Paternostre”, besluit Goris.