Mick Deville 50 jaar muzikant

Michel Haesen (66), uitbater van café Op de Brug in Hoegaarden en beter bekend in de artiestenwereld als Mick Deville, is 50 jaar muzikant. Dat wordt uitgebreid gevierd Op de Brug op zondag 25 augustus, vanaf 17 uur. Heel wat muzikanten zullen mee komen vieren met Mick.
Mick Deville is klaar voor de viering
HCH Mick Deville is klaar voor de viering

“In 1968 ben ik begonnen als zanger in het kerkkoor van Dormaal, mijn geboortedorp. Door toedoen van een kameraad leerde ik gitaar spelen en daarna ben ik beginnen te drummen. Ik heb onmiddellijk daarna een groepje opgericht: ‘Mes Anges Blancs’. Ik was ook vervangende drummer bij de startende Wallace Collection. Daarna ben ik beginnen te spelen in diverse orkesten, o.a. bij Classic Illustration, The Spiders, bij Lange Jojo en bij Annie Cordy, in Franstalig België toch een icoon. Onlangs heb ik nog met haar gespeeld. Ik heb nog wel in andere orkesten gespeeld en ooit was ik nog tweede in de Sound Mix Show”, zo vertelt Michel.

De Kaztaars in café Op de Brug
HCH De Kaztaars in café Op de Brug

“Ik speel nu nog altijd met de Kaztaars, een groepje van drie mensen, met mezelf aan de synthesiser, drummer Luc Holsbeek en gitarist Geert Vannuffelen. We worden nog altijd veel gevraagd voor feestjes. We spelen alleen muziek van de jaren ‘70, ‘80 en ‘90, allemaal bekende meezingers, maar geen schlagers, want tegenwoordig doet iedereen dat. Maar wel aangename populaire muziek. En soms in ons café, dat we in Hoegaarden sinds april 2016 uitbaten, speel ik alleen als de gelegenheid zich voordoet”, aldus Michel.

The Spiders 50 jaar geleden met Mick Deville tweede van links
RV The Spiders 50 jaar geleden met Mick Deville tweede van links

Op zondag 25 augustus wordt gevierd in café Op de Brug met Danny Steel en oude muzikanten van Classic Illustration en The Spiders en uiteraard ook de Kaztaars, de groep van Mick Deville.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.