Marktkramers gratis op de markt

Omdat de Hoegaardse zaterdagvoormiddagmarkt het moeilijk heeft, en dat er maar enkele kramen meer staan, heeft het gemeentebestuur beslist dat de marktkramers voortaan geen standgeld meer moeten betalen. 

De zaterdagmarkt heeft het moeilijk.
HCH De zaterdagmarkt heeft het moeilijk.

In de 19de eeuw was Hoegaarden een taalgrensgemeente met een wekelijkse markt, waar heel wat mensen uit Zétrud-Lumay naartoe kwamen. Maar die markt verdween. In maart 1981 werd de gemeenteraad verzocht zich uit te spreken over de opportuniteit om in de gemeente een wekelijkse markt in te richten. De vraag kwam van een aantal marktkramers uit Hoegaarden zelf. De marktdag zou op zaterdag plaats vinden, van 14 uur tot 18 uur. En dit gebeurde ook effectief. Er stonden op de zaterdagnamiddagmarkt twee groenten- en fruitkramen, een snoepkraam, charcuterie en kaas, bloemen, een kippenkraam en nog af en toe een kraam met kleding. Maar de belangstelling verminderde en sinds januari 2012 is de markt verplaatst naar de zaterdagvoormiddag, in de hoop het tij te keren. Op dit ogenblik staan er hooguit nog een viertal kramen, vandaar de beslissing van het gemeentebestuur, in de hoop dat er meer marktkramers op afkomen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.