Liberaal Jos Steenwinckels overleden

Freddy Mannaerts (links) en Jos Steenwinckels (rechts) beiden OCMW-raadslid voor Open VLD in de vorige legislatuur en nu beiden overleden
HCH Freddy Mannaerts (links) en Jos Steenwinckels (rechts) beiden OCMW-raadslid voor Open VLD in de vorige legislatuur en nu beiden overleden
Enkele weken na het overlijden van Freddy Mannaerts is opnieuw een liberaal boegbeeld in Hoegaarden overleden. Voormalig OCMW-raadslid van Open Vld Jos Steenwinckels (58) is plots overleden. 

Steenwinckels had een boerderij Hof ter Doele in Outgaarden waar hij zelfstandig landbouwer was, maar hij woonde aan de E. Ourystraat in Hoegaarden. Hij was de zoon van wijlen Georges Steenwinckels ook ooit liberaal OCMW-raadslid in Hoegaarden. Jos Steenwinckels was zeven jaar OCMW-raadslid voor Open Vld in Hoegaarden en bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen deed hij mee op de lijst Gewoon Wit. Intussen had hij zich teruggetrokken uit de politiek, omdat hij teleurgesteld was in de politieke slagkracht. Steenwinckels was vroeger voorzitter van de Liberale Bond voor Gepensioneerden, en sinds het verdwijnen van zaal de Cerkel, organiseerde hij nog eenmaal per jaar een bijeenkomt voor de liberale gepensioneerden.

Nierpatiënt

Steenwinckels was een nierpatiënt. In 1987 kreeg hij een transplantatie. “Leven met de nier van een ander is constant opletten, en heel wat medicatie nemen. Door die zware medicatie heb ik voortdurend gezondheidsproblemen”, vertelde Jos ons in 2012. 

Wie Steenwinckels wil groeten, kan op woensdag 22 mei van 18 tot 20 uur in Hof Ter Doele, Brugstraat 32 in Outgaarden terecht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.