Leerlingen van Mariadal tegen zwerfvuil

De Vrije Basisschool Mariadal in Hoegaarden gaat de strijd aan tegen afval. Het project start op vrijdagnamiddag 5 oktober met een grote zwerfvuilactie in de schoolomgeving.

Zwerfvuilactie Mariadal voirig jaar
RV Zwerfvuilactie Mariadal voirig jaar

In het kader van de MOS-werking (Milieuzorg Op School) wordt er een klasoverschrijdend project georganiseerd dat de leerlingen bewust met afval leert omgaan: afvalvermindering en afvalverwerking zijn twee pijlers die in de aandacht zullen gezet worden. Terwijl de kleuters vrijdag namiddag op zoek gaan naar afval op het schooldomein zullen de lagere schoolkinderen de omliggende straten afwandelen op zoek naar zwerfvuil en samen strijden voor een propere schoolomgeving en dit in samenwerking met de zwerfvuilmeters- en peters van de gemeente Hoegaarden. De week nadien, van 8 oktober tot 12 oktober, staan er heel wat activiteiten gepland waaronder uitstappen naar het recyclagepark in Hoegaarden, de kringwinkel in Tienen en Ecowerf in Leuven.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.