Leerlingen Mariadal maken straten zwerfvuilvrij

De leerlingen van het 5de leerjaar op zoek naar zwerfvuil in Klein Overlaar.
HCH De leerlingen van het 5de leerjaar op zoek naar zwerfvuil in Klein Overlaar.
Vrije Basisschool Mariadal heeft vrijdag de strijd met zwerfvuil aangebonden. De kinderen trokken de straat op om rommel op te ruimen, en trekken die actie nog door tot 12 oktober.

De leerlingen van de lagere school trokken door de straten van het dorp, terwijl de kleuters het schooldomein zelf afvalvrij maakten. "Ze waren zeer gemotiveerd", aldus Brecht Cypers, leerkracht in het vijfde leerjaar. "Ze hebben allemaal een fluohesje gekregen, alsook werkhandschoenen en een grijper. Tussen Mariadal en de sporthal vonden we al voldoende afval om een zak te vullen."

Volgende week staan er nog heel wat activiteiten op de planning, waaronder een uitstap naar het recyclagepark in Hoegaarden, de kringwinkel in Tienen en Ecowerf in Leuven. Voorts zijn er workshops rond afvalverwerking, educatieve spelletjes rond afval, en als apotheose een creatieve namiddag waarbij er in alle klassen geknutseld zal worden met afval. De resultaten zullen op vrijdag 12 oktober tentoongesteld worden tijdens de jaarlijkse smulavond in de refter van de school.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.