Kroegaarden doet het met een café minder

De muzikale kroegentocht Kroegaarden is komende zaterdag 6 oktober toe aan de derde editie. Organisator Patrick Betrains hoopt de opkomst van vorig jaar — 3.000 bezoekers — te evenaren. 
HOEGAARDEN-aankondiging Kroegaarden
Bollen HOEGAARDEN-aankondiging Kroegaarden

Zes horecazaken zullen deelnemen aan Kroegaarden, van 18.30 uur tot 23.30 uur. "We zijn van zeven naar zes zaken gegaan omdat we vorig jaar de klacht kregen dat er te weinig tijd was om de hele lus af te werken", zegt Betrains. "Café de Brug doet niet meer mee. De kroegentocht zal wel Bistrot Chez Gilbert, De Gazet van Hoegaarden, Den Venetiaen, Brem, het Paenhuys en het Nieuwhuys aandoen."

Er zijn dit jaar ook enkele voertuigen beschikbaar om deelnemers van de ene zaak naar de andere te brengen, met dank aan Jeroen Andries van Hartig Hoegaarden. Kermez à l'Est zal in elke zaak een optreden van ongeveer een kwartier brengen. Voorts staan in elke zaak ook nog eigen optredens op de planning. "In de eendjes of geitjes die deelnemers rondrijden, zal je een vrijwillige bijdrage kunnen leveren voor 'Lola vecht', de actie voor de 16-jarige Lola, die afgelopen zomer aangereden werd tijdens een Chirokamp in Nederland. Ook in de deelnemende horecazaken zal je een vrijwillige bijdrage kunnen leveren."

Kroegaarden is gratis, al moet je drank natuurlijk wel zelf betalen. Er zijn ook hapjes verkrijgbaar.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.