Infomarkt over verkaveling Walestraat

Het Studiebureau Antea Group organiseert op woensdag 6 februari van 19 tot 21 uur in het gemeentehuis een infomarkt over de ingediende aanvraag voor het verkavelen van gronden met aanleg van wegen en een bufferbekken aan de Walestraat in Hoegaarden, met groepswoningbouw van 23 grondgebonden woningen en 1 of 2 meergezinswoningen, met telkens 10 appartementen in.

Het begin van de verkaveling aan de Walestraat 23.
Bollen Het begin van de verkaveling aan de Walestraat 23.

Het openbaar onderzoek loopt sinds 24 januari. Het project omvat deels over het veld en deels de bestaande weide tot aan de parallelle veldweg met de Walestraat. Enkele volkstuintjes aan de overkant van die veldstraat zullen als wadi ingericht worden. Het gaat om een laagte met groen waar water kan infiltreren, maar die bij droog weer zelfs als speelterrein kan gebruikt worden. Er wordt via die groene zone en het steegje een mooie doorsteek gemaakt van het Gemeenteplein richting wadi, en zo over de verkaveling naar het het kerkhof. In de verkaveling zelf is nog ruimte voor ‘avontuurlijk spelen’. Burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V): “De aanvraag voor de omgevingsvergunning is ingediend en nu volgt uiteraard het openbaar onderzoek. De gemeente gaat in principe met de aanvraag akkoord als de voorwaarden vervuld worden, namelijk groen en buffering van water afkomstig uit de velden en van de afwateringsgracht. Bovendien moeten de huizen aangesloten worden op de riolering van de Henri Dotremontstraat. Het gaat om woonuitbreidingsgebied, daar is dus geen discussie over.”

De inplanting van de verkaveling (google maps)
RV De inplanting van de verkaveling (google maps)Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.