Info over geplande windturbines langs E40

Storm en Elicio plannen de bouw van een windturbinepark langs de E40 in de gemeenten Bierbeek, Boutersem, Tienen en Hoegaarden. Op donderdag 27 juni wordt in het gemeentehuis van Hoegaarden hier een infoavond over gepland.
De geplande windturbines
RV De geplande windturbines

De voorbije jaren is er uitgebreid overleg geweest met alle betrokkenen over de inplanting van dit windpark. Dat heeft geleid tot een definitief inplantingsplan dat in januari van dit jaar reeds werd toegelicht in het Kouterhof. Recent werd de vergunningsaanvraag ingediend en zal er een openbaar onderzoek volgen. In het kader van deze procedure worden op donderdag 27 juni van 16 tot 20 uur in het gemeentehuis infomomenten georganiseerd. Vertegenwoordigers van Storm en Elicio zullen telkens de plannen toelichten. Men kan tijdens deze uren op om het even welk moment langskomen. Aansluitend zal de gemeente om 20 uur in de raadzaal een plenaire infovergadering organiseren i.v.m. het openbaar onderzoek van de vergunningsaanvraag en de ter inzage legging van de project-MER. 

Visualisatie vanuit Goetsenhoven gemaakt door de actiegroep
RV Visualisatie vanuit Goetsenhoven gemaakt door de actiegroep

De eerste infovergadering over dit project, toen nog onder de naam Electrawinds, vond plaats in januari 2011. Dat was een jaar van grote protestacties, met de overhandiging van bezwaarschriften door het actiecomité ‘Geen windturbines in Outgaarden’. In maart 2011 plaatste het actiecomité 3000 kleine windmolentjes zowat op alle strategische punten van de gemeente: op de oprit naar de E40, aan de bierketel, aan het gemeentehuis. De windmolentjes bleven een weekend lang staan, maar daarna verplichtte burgemeester Jean-Pierre Taverniers de actievoerders tot verwijdering ervan. Op 21 maart 2011 kwam het actiecomité met een 25-tal mensen bezwaarschriften afleveren op het gemeentehuis. Maar toen waren er ook een tiental actievoerders voor de windmolens. Ondertussen zijn we 8 jaar later en is het project nog niet rond.

Al in 2011 werd actie gevoerd door het plaatsen van molentjes op de bermen aan de E40 oprit
RV Al in 2011 werd actie gevoerd door het plaatsen van molentjes op de bermen aan de E40 oprit
Groene kabouters voeren ludieke actie tegen windturbines
KRISTIEN BOLLEN Groene kabouters voeren ludieke actie tegen windturbines
Actievoerders tegen de windmolens in 2011
HCH Actievoerders tegen de windmolens in 2011
Actievoerders voor de windmolens in 2011
HCH Actievoerders voor de windmolens in 20111 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rony stokart

    Buiten het eufemistische windTURBINE is dit artikel een schoolvoorbeeld van wat een neutraal bericht moet zijn. Geldt ook voor de foto's.