Hoegaarden krijgt sociaal restaurant: “Uniek is dat het in het woonzorgcentrum zelf is”

Op de benedenverdieping van het woonzorgcentrum komt het sociaal restaurant.
Christian Hennuy Op de benedenverdieping van het woonzorgcentrum komt het sociaal restaurant.
De gemeente en het OCMW in het woonzorgcentrum Villa Hugardis starten woensdag 22 januari een sociaal restaurant. “We starten het project op in het woonzorgcentrum, niet in één of andere zaal. Dat maakt ons project zo uniek”, zegt schepen voor Sociale Zaken Filip Havet (CD&V). Voor het project loopt een aanvraag voor subsidiëring.

OCMW Hoegaarden en WZC Villa Hugardis zullen voor het project samenwerken met het bedrijf Sodexo, en eventueel ook met de Dienst Aangepast Vervoer. “Alles is al redelijk concreet. We hebben een bevraging gedaan bij onze eerste doelgroep, namelijk de OCMW-cliënten. Daaruit is gebleken dat woensdag de beste dag is. Dan kunnen ook de kinderen mee komen eten. We hebben nu ook een uitnodiging voor de senioren klaar, die de tweede doelgroep vormen. Ze zullen op het kerstfeest van de gemeente in de sporthal een brief hierover krijgen. Bij uitbreiding is iedereen welkom in ons sociaal restaurant, maar we zullen wel verschillende prijzen hanteren”, aldus Havet.

De maaltijden zullen bestaan uit soep, een hoofdgerecht en een nagerecht, met gratis water. Het regulier tarief zal 7 euro bedragen voor volwassenen, 3 euro voor kinderen, en er komt een sociaal tarief, voor de cliënten, na onderzoek. Het sociaal of dorpsrestaurant zal elke woensdag open zijn, behalve tijdens schoolvakanties. Bij het project rekenen ze op vrijwilligers.

“Ik ben blij dat we met het project in het begin van een legislatuur kunnen starten. Ik verkoos het woonzorgcentrum boven één of andere zaal, zoals in andere gemeenten. Hier hebben we een professionele kok en een professionele keuken, wat zeer belangrijk is voor de voedselhygiëne”, aldus Havet.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rony stokart

    Beste Havet, het gaat hier niet over "cliënten" maar over klanten. Net zoals bij de bakker of de beenhouwer. Of bij de klantendienst van bedrijven. Ooit al van "cliëntendienst' gehoord? Taal kan mooi zijn, maar we moeten wel een beetje moeite doen.