Hockey- en tennisclub krijgen parking met plaats voor 120 wagens

De nieuwe parking kreeg grastegels
HCH De nieuwe parking kreeg grastegels

De parking achter het hockeyterrein en de tennisvelden in Hoegaarden opent zaterdag 29 juni officieel. 

“De werken zijn begonnen eind januari. Er werd een parking gemaakt met plaats voor 120 voertuigen”, zegt Patrick Van Ex, voorzitter van Hockey in Hoegaarden.  “De gemeente investeerde 300.000 euro in deze parking, met dus 150.000 euro voor elke club. Het is een groene parking geworden met grastegels. Dit betekent dat de oude parking vooraan nog uitsluitend voor leveranciers mag gebruikt worden”. Hockey en tennis samen tellen in Hoegaarden meer dan 800 leden. Dat is de grootste sportconcentratie van de gemeente.

De parking voor de werken, toen nog een gewoon veld
HCH De parking voor de werken, toen nog een gewoon veld

Op dit ogenblik is er nog een probleem met de oprit naar de parking door het losse grind. “Er wordt een oplossing gezocht samen met de architect. Eén van de pistes is het grind als parking te gebruiken, en de oprit te maken langs de grastegels ernaast. Dit is slechts een detail in het geheel, maar het komt in orde”, aldus Patrick Van Ex.

Tijdens de werken aan de parking
RV Tijdens de werken aan de parking

De parking opent zaterdag officieel. Om 19 uur zijn er speeches door de voorzitters van Hockey in Hoegaarden en Tennifun, namelijk Patrick Van Ex en Johnny Wautraets. Daarna neemt burgemeester Jean-Pierre Taverniers het woord en nadien volgt er nog een gezellig samenzijn met drankjes en barbecue. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.