Gemeente wil energie besparen in Villa Hugardis

De gemeente Hoegaarden heeft gereageerd op de nieuwe oproep van de Vlaamse Regering om lokale energieprojecten te lanceren. Met het goedgekeurde project van vorig jaar wordt nu hoogrendementsglas geplaatst in de openbare bibliotheek. Dit jaar gaat de gemeente voor drie projecten in woonzorgcentrum ‘Villa Hugardis’.
Woonzorgcentrum Villa Hugardis aan de tuinkant
Bollen Woonzorgcentrum Villa Hugardis aan de tuinkant

De projecten zijn ingediend, maar de gemeente heeft nog geen bevestiging gekregen van de Vlaamse Regering. Officieel heet het project ‘Optimalisatie HVAC woonzorgcentrum Villa Hugardis’. De respectieve projecten worden geraamd op 17.433 euro, 11.097euro en 7. 608 euro. “Er lopen op dit ogenblik heel wat energieprojecten in Hoegaarden. We gaan ook deze drie zeker uitvoeren”, aldus schepen voor Leefmilieu Marleen Lefevre. Met de drie projecten in Villa Hugardis is een besparing gemoeid van 16,6 ton CO2 uitstoot per jaar of 82.130 kilowatt/uur. In totaal zou 12% bespaard worden tegenover het huidig verbruik. “Vooral het eerste project is belangrijk. Op dit ogenblik kan de ketel van het WZC niet goed condenseren, omdat zowel de leidingen voor warm water die hoge temperatuur nodig hebben, als de leidingen voor vloer- en wandverwarming, met lagere temperatuur, op dezelfde ketel aangesloten zijn. Dat moet afgekoppeld worden. De twee overige projecten gaan over bijkomend isoleren van leidingen en pompen en het regelen van alle instellingen van de ketels”, aldus duurzaamheidsambtenaar Elke Hacour.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.