Geitjes voor het goede doel

Tijdens de Kroegentocht ‘Kroegaarden’ stonden 2 PK’tjes ter beschikking om mensen te vervoeren. Iedereen kon een vrijwillige bijdrage leveren voor ‘Lola Vecht’.

Jeroen Andries bij één van de 2 PK'tjes
HCH Jeroen Andries bij één van de 2 PK'tjes

Zaterdagavond was er de derde editie van de Kroegentocht ‘Kroegaarden’, langs zes horecazaken: ’t Nieuwhuys, de Gazet van Hoegaarden, Den Venetiaen, Brem, ’t Paenhuys en Bistrot Chez Gilbert. Dit jaar was er een goed doel gekoppeld aan de muzikale kroegentocht. De mensen konden vrijwillig een bijdrage leveren voor ‘Lola Vecht’, het 16-jarig meisje uit Boutersem dat op Chirokamp werd aangereden. Men kon dit doen in de Eendjes of Geitjes die ter beschikking stonden of in de deelnemende cafés. Jeroen Andries, van Hartig Hoegaarden was de initiatiefnemer.”Ik had de idee om samen met de hoofdorganisator van Kroegaarden, Patrick Betrains, iets te organiseren voor het goede doel. Zo heb ik ‘WOW-Solutions’ gecontacteerd, die verhuur doen van allerhande voertuigen. Omdat het voor het goede doel was, heeft WOW de 2 PK’tjes gesponsord. De bedoeling was de mensen van café tot café te rijden en zo is dat ook gebeurd. Om zeker voldoende chauffeurs te hebben, hebben we ook de deelnemers aan de verkiezingen aangesproken. Enkele chauffeurs van de oppositie hebben dit aangenomen, maar de meerderheid wilde niet meedoen, met de uitleg achteraf dat dit in de sperperiode viel. Dat bericht kwam binnen bij aanvang van de Kroegentocht. Waardoor er uiteraard een aantal chauffeurs afhaakten. Jammer toch, want dit was voor het goede doel”, aldus Jeroen. Maar het initiatief bleef doorlopen tijdens Kroegaarden en werd positief onthaald door de deelnemers aan de kroegentocht.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.