Frederic vraagt aandacht voor daklozen met nieuwe single

Zanger Frederic met zijn echtgenote Marleen.
Foto RV Zanger Frederic met zijn echtgenote Marleen.
Zanger Frederic Vanrooy uit Hoxem-Hoegaarden, die onlangs nog een gratis kerstconcert gaf in de kerk van Hoxem, pakt uit met een nieuwe single, clip en hulpactie. Voor zijn single deed hij een beroep op auteur-componist Paul Pans uit Geetbets. Vanaf vandaag is de single te downloaden via iTunes.

'Hij is alleen' luidt de titel van de nieuwe single, een rocknummer met tekst en muziek van Paul Pans. Het lied brengt het schrijnende verhaal van een dakloze die maar één echte vriend heeft: zijn hond. De clip van de single brengt het verhaal diep menselijk in beeld. "Sinds mijn achttiende ben ik gebeten door de muziekmicrobe", vertelt zanger Frederic Vanrooy (43) . "Omwille van bepaalde keuzes in mijn leven, zoals het stichten van een gezin met een geweldige vrouw, en dito kinderen als resultaat, heeft de muziek steeds een bijrol gespeeld. Nu is het tijd om hard te werken aan mijn zangcarrière. In de loop van de jaren maakte ik meerdere singles en cd's met wisselend succes. Het mooiste resultaat bereikte ik in 2007 met de single 'Yo te quiero', ook van de hand van Paul Pans."


Voor zijn nieuwe single heeft hij weer beroep gedaan op Pans. De jongens van de Prins Junior Band, waarmee hij vaak optreedt, trokken naar de studio om het nummer in te spelen. "Het onderwerp van de single, het leven van daklozen, ligt mij zeer na aan het hart. Met deze productie en enkele hulpacties, wil ik samen met heel wat mensen die het hart op de goede plaats dragen, de problematiek nog meer in de kijker plaatsen en de daklozen een hart onder de riem steken. Huize Triest in Gent, dat zich inzet voor daklozen en armen is een vzw die alle waardering en steun verdient", besluit Frederic. Info: 0495/65.03.31. (HCH)