Extra meetpunten om kwaliteit waterlopen bij te houden

De Schoorbroekbeek of Nermbeek in Hoegaarden ter hoogte van de site Loriers.
HCH De Schoorbroekbeek of Nermbeek in Hoegaarden ter hoogte van de site Loriers.
Om de kwaliteit van het oppervlaktewater op te volgen, controleert de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) de oppervlaktewateren via verschillende meetpunten. Nu wil de gemeente Hoegaarden bijkomende meetpunten installeren, om de evolutie van de waterkwaliteit voor en na de aanleg van gescheiden rioleringen op te volgen.

“Wij willen bijkomende meetpunten, om te zien hoe de kwaliteit van het oppervlaktewater evolueert. De bedoeling is metingen uit te voeren voor en na de aanleg van gescheiden rioleringen”, aldus burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V). Het is de bedoeling op regelmatige basis een dergelijk onderzoek uit te voeren, om de evolutie van de waterkwaliteit te kunnen opvolgen en vooral de impact van de gedane investeringen op de waterkwaliteit te kunnen inschatten. Zo wil de gemeente bijkomende meetpunten (onder andere op de Babelombeek, de Mene en de Pipelbergbeek) om de vuilvracht van Meldert, Hoxem en Hauthem beter in te schatten. Ook de Schoorbroekbeek van Nerm tot in het centrum zal beter opgevolgd worden. Aan de Paanhuisbeek zal de vuilvracht van Outgaarden opgevolgd worden. De Vlaamse Milieumaatschappij heeft momenteel in totaal elf meetpunten in Hoegaarden op de Jordaan, de Bosbeek, de Mene-Molenbeek, de Schoorbroekbeek, de Grote Gete, de Paanhuisbeek, de Hoxembeek en de Blotenbergbeek. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.