Defecte trein met 200 passagiers staat uur lang vast zonder airco

(Archieffoto)
Photo News (Archieffoto)
Ongeveer 200 mensen hebben vanmiddag anderhalf uur vastgezeten op een defecte trein tussen Oostende en Eupen. Door de storing was er geen airco op de IC-trein, bevestigt Dimitri Temmerman, woordvoerder van NMBS.

Tussen 13.45 en 15.20 uur stond de trein stil op de hogesnelheidslijn ter hoogte van Hoegaarden. Na anderhalf uur kon de trein opnieuw vertrekken. Tijdens de storing viel de airco van de trein een uur lang uit. Temmerman benadrukt echter dat er zich daardoor geen problemen bij de reizigers hebben voorgedaan. Door het defect was het treinverkeer op de hogesnelheidslijn even verstoord tussen Luik-Guillemins en Leuven.

Ondertussen loopt het treinverkeer op de as opnieuw normaal, op enkele kleinere gevolgvertragingen na.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Otto-Jan Rongewaard

  Een heel uur zonder airco? Een ramp. Twintig jaar geleden zaten we op treinen van 60 jaar oud vanuit en naar de Kempen. Airco bestond niet enkel een verwarmingsinstallatie met 2 standen: +30 en -30. Veel uren gezweet en kou geleden.

 • Pieter Martens

  We moesten vandaag naar Herentals ,normaal nemen we de trein maar voor de zekerheid toch maar de auto genomen omwille van de airco kwestie van gezond verstand te gebruiken.

 • Guy Van den Berghe

  De treinbegeleider moest eigenlijk eens langs gelopen zijn bij Hoegaarden, en een lekkere Hoegaarden voor iedereen besteld hebben.

 • Peter Borft

  Hoeveel keer gaat het goed Heel veel keren!

 • Max Le Normand

  Een UUR zonder airco? Verschrikkelijk om daar heibel over te maken.