De Kleine Prins in het Paenhuys

De harmonie Feniks Hoegaarden bracht zaterdag al een eerste opvoering van ‘de Kleine Prins’ in GC ‘T Paenhuys in Hoegaarden. De zaal was uitverkocht en ook op zondag is alles uitverkocht. Het sprookje voor grote mensen werd verteld door Nele Sterkendries samen met de live muziek van Feniks.

Nele Sterkendries brengt samen met Feniks het verhaal
HCH Nele Sterkendries brengt samen met Feniks het verhaal

‘De Kleine Prins’ geschreven door Antoine de Saint-Exupéry vertelt het verhaal van een piloot die na een panne in de Sahara de Kleine Prins ontmoet. Wie of wat de Kleine Prins juist is, is voor interpretatie vatbaar. Dit verhaal behoort tot de wereldliteratuur. Alleszins deze familievoorstelling was zowel bedoeld voor grote mensen als voor kinderen. In de Kleine Prins, die van zijn asteroïde op bezoek gaat naar vele planeten en tenslotte op de aarde terecht komt, komt men alles te weten over vulkanen en baobabs, over rozen en de liefde, over een wijze vos, een mysterieuze slang, over echte vriendschap en ook over het absurde bestaan op deze aarde. Saint-Exupéry, de piloot die in het verhaal in de Sahara met zijn vliegtuig neerkwam, zou aan het einde van de oorlog tragisch verdwijnen met zijn vliegtuig, tijdens een militaire operatie boven de Middellandse Zee. Het is de Italiaan Angelo Sormani die de prachtige muziek componeerde bij dit verhaal. Vertelster Nele Sterkendries slaagde erin jong en oud te boeien. Haar vertellingen werden afgewisseld door de live muziek van Feniks o.l.v. Jeroen Bavin. Op zondag 28 april is er in het Paenhuys een nieuwe opvoering van de Kleine Prins. Op zondag 26 mei brengt de Jeugdband Feniks om 11 uur het concert ‘Fame’ eveneens in GC ‘t Paenhuys.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.