Cafébazin Odette overleden

Odette Vanautgaerden achter haar toog.
Foto HCH Odette Vanautgaerden achter haar toog.
Odette Vanautgaerden is overleden op 73-jarige leeftijd. Ze woonde lang boven haar café, maar sinds kort verhuisde ze naar een rusthuis in Binkom. Daar verloor ze de strijd na een lange ziekte.

Odette is een figuur die tot ver buiten Meldert bekend is. Met haar echtgenoot Rik Meeus startte ze op 15 juli 1965 het café met bijhorende zaal Sint-Ermelindis, dat nog alom bekend is als 'Bij Odette'. Er was steeds een bloeiend verenigingsleven in het café. "Het verlies van mijn echtgenoot twaalf jaar geleden was een zware klap. Bij de start had ik het al moeilijk gehad in het café, omdat ik als gewezen boerin van het open veld, naar een gesloten café verhuisde. Maar achteraf kwam dat goed. Ik heb hier goed gedanst, veel pintjes gedronken en met de kaarten gespeeld", zei Odette aan onze krant bij de viering van 50 jaar Café Odette, twee jaar geleden.


Er is gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Rummens in Tienen morgenavond van 19 uur tot 19.30 uur. De uitvaart in Meldert vindt plaats in de Sint-Ermelindiskerk donderdag om 10 uur.


(HCH)