Bart Kaëll klinkt met Genieke op haar 107 jaar

Genieke Steenwinckel kreeg haar idool Bart Kaëll en zijn vriend Luc Appermont op bezoek in Villa Hugardis.
Foto HCH Genieke Steenwinckel kreeg haar idool Bart Kaëll en zijn vriend Luc Appermont op bezoek in Villa Hugardis.
Genieke Steenwinckel uit Outgaarden heeft in 'Villa Hugardis' haar 107de verjaardag gevierd. Ditmaal was niet alleen haar idool Bart Kaëll aanwezig, maar ook zijn vriend Luc Appermont, om haar proficiat te wensen. Genieke zong even samen met Bart de 'Marie-Louise'.

De leuze van deze 107-jarige? 'God schept de dag en ik kruip erdoor'. Eugénie 'Genieke' Steenwinckel praat nog vlot Nederlands en Frans. Ze kreeg drie kinderen, vijf kleinkinderen, 8 achterkleinkinderen en 2 achterachterkleinkinderen. Haar echtgenoot Jules Vandervesse, die altijd in de suikerfabriek in Hoegaarden werkte, overleed in 1982. Genieke is afkomstig uit Goetsenhoven, maar ze heeft altijd in Outgaarden gewoond. "Ik ben in Goetsenhoven geboren, maar heb daar maar drie weken gewoond. Daarna ben ik bij mijn grootouders in Outgaarden opgebracht. Mijn ouders waren in dienst bij een barones die naar Frankrijk verhuisde en zij moesten volgen. De barones heeft mij nog willen adopteren, maar dat hebben ze niet gewild. Zo ben ik in Outgaarden gekomen en gebleven."


Om deze bijzondere vrouw te vieren, kwam Bart Kaëll speciaal voor haar een lied zingen. "Ik kom al sinds haar 100ste verjaardag langs", zegt de zanger. "Via zusters Gilberte en Huguette Meeuwens uit Hoegaarden kwam ik te weten dat Genieke een grote fan van mij is. Vlak voor zij 100 jaar werd kwam ze naar één van mijn optredens in Zoutleeuw, waar ze ook gevierd werd. Sindsdien bezoek ik haar elk jaar", aldus Kaëll. (HCH)